Home » Coaching voor kinderen

Coaching voor kinderen 

 

Welke schat zit er nog diep in je verborgen en wil je deze weer laten schitteren? 

 

We gaan op ontdekkingstocht naar de kwaliteiten die jouw kind al in zich heeft, samen gaan we ontdekken dat deze kwaliteiten gezien mogen worden.

Deze kwaliteiten gaan we sterker en zichtbaar maken zodat jou kind die kan gebruiken in bepaalde moeilijkere situaties die hij/zij ervaart in zijn omgeving bijvoorbeeld binnen het (samengestelde) gezin, de school of op (sport)clubs.

Tijdens deze super leuke en soms ook spannende ontdekkingstocht werken we met het spel Schatgravers op zoek naar schatten (kwaliteiten) van jouw kind.

Daarbij gaan we samen op verkenningstocht op zoek naar welke gevoelens er spelen bij deze bepaalde moeilijke situaties en hoe je kind daarmee omgaat. 

Jij maakt je persoonlijke schateiland waar op een creatieve manier de moeilijkheden die je ervaart, oplossingen en wensen helder en inzichtelijk worden gemaakt. Iedere week wordt het eiland gevuld en aan het eind van het traject heeft je kind één persoonlijk document met al zijn kwaliteiten. 

Tijdens dit traject krijgt je kind volop gelegenheid om je creatief en via spel te uiten. Op deze manier leert je kind enorm veel over zichzelf, leert hij of zij zijn kwaliteiten in te zetten, te luisteren naar zijn eigen ik en om te gaan met alle gevoelens die daarbij horen en dat die gevoelens er ook mogen zijn.

Dit is een individuele training voor kinderen vanaf 7 jaar. 

Tijdens de coaching kunnen we ook de spellen gevoelsverkenner en kompasvinder inzetten. 

Wanneer je voelt dat die gevoelens er ook mogen zijn ontstaat er meer zelfvertrouwen.