Home » Blog » Stiefouder

Stiefouder

Gepubliceerd op 18 juli 2020 om 22:12

Als (stief) moeder heb ik veel geleerd en leer ik nog steeds over mijn eigen energie en projecties. 

Juist in samengestelde gezinnen vindt er veel energie uitwisseling plaats tussen alle leden van het samengestelde gezin.

 

Deze energiestromen zijn niet uit elkaar te houden, ook al doen we nog zo ons best om de opvoeding, het heen en weer brengen van de kinderen en de communicatie met onze ex-partners goed te laten verlopen.

 

Leven in een samengestelde gezin

is vaak een dynamische situatie waarin van iedereen die onderdeel is van het samengesteld gezin veel veerkracht wordt gevraagd. 

 

Vanuit een scheiding blijft er soms negatieve energie hangen tussen beide ouders. 

Daarnaast is er soms nog een extra uitdaging in de vorm van een goede energie uitwisseling tussen beide ouders, de kinderen en de nieuwe partners. 

Soms is het contact tussen de ouders en de nieuwe partners van de ex-partner beperkt maar dat wil niet zeggen dat er geen energie uitwisseling plaats vindt. 

 

Ik herken me dan ook in ouders en stiefouders die keihard werken om de goede sfeer te behouden en daar erg moe van kunnen worden. 

Dan lukt het na enige tijd niet meer om goed in je eigen energie te blijven en daardoor kun je je uitgeput gaan voelen. 

 

De kracht is om goed in je eigen energieveld te blijven en daar waar nodig de energie van de ander bij de ander te laten. 

Communiceren, luisteren, vragen stellen en ook accepteren dat je stief ouder bent en niet de ouder kan rust brengen in het systeem. 

Iedereen heeft namelijk één moeder en één vader.

 

Wil je meer weten over coaching hoe jij goed in je eigen energie kan blijven in een samengesteld gezin💓 kijk op de site www.coaching-hetfamiliehart.nl